Alle samlingerBetaling
Regnskapsføring i Fiken
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen tar deg gjennom alt du trenger å vite for å regnskapsføre inntektene dine i Fiken.

Hent ut rapporter

Før vi setter kursen mot Fiken, er vi nødt til å hente ut nødvendige rapporter fra Konfidens. Rapportene finner du ved å trykke på Rapporter i sidemenyen. Vi er kun opptatt av to rapporter: Fakturaer og Oppgjør

Fakturaer

Fakturarapporten er en oversikt over alt som er fakturert til klient, uansett om det er betalt eller ikke. Eksempelet nedenfor viser en rapport for juni. Basert på rapporten ser det ut som «Ola Nordmann» trengte temmelig tett oppfølging 10. juni 😅.

Vi ønsker å hente ut denne rapporten som en PDF slik at den kan lastes opp i Fiken. Gjør følgende:

• Trykk på Periode og velg ønsket tidsperiode. Det vanligste er å opprette rapport for én måned av gangen.

• Obs! Valgt periode må ikke overlappe med tidligere regnskapsførte perioder.

• Trykk på Type og huk vekk Ekstern. Vi ønsker ikke at eksternt fakturerte timer skal dukke opp i rapporten.

• Trykk på ...-menyen og deretter Skriv ut. Dette åpner nettleserens utskriftsvindu.

Eksempelet ovenfor er fra nettleseren Chrome, så om du bruker en annen nettleser vil ting se litt annerledes ut. Gjør følgende:

• Sett Destinasjon til Lagre som PDF

• I Safari må man istedenfor trykke på en PDF-knapp nederst i vinduet.

• Sett Layout til Liggende

• Sett Marger til Ingen

• (Valgfritt) Sett Skalér til Tilpasset og lek med størrelsen. Du vil da få plass til mer per side, men på bekostning av tekststørrelsen

• Trykk på Lagre og velg hvor du vil oppbevare filen

Oppgjør

Oppgjørsrapporten er en oversikt over alle betalinger. Rapporten slippes én gang i uka, og skal stemme overens med beløpet som utbetales til klinikkens bankkonto.

🤔 Bør faktura- og oppgjørsrapportene ha samme sum?

I eksemplene ovenfor har begge rapportene samme sum, nemlig 4800 kr. I virkeligheten vil summen som regel være forskjellige, da det ikke er en selvfølge at alle fakturerte timer er betalt ennå.

For å laste ned rapporten, gjør følgende:

• Trykk på ...-menyen og velg Skriv ut

• Bruk samme utskriftsinnstillinger som du gjorde for fakturarapporten ovenfor

• Trykk på Lagre

Opprett konto

Nå som begge rapportene er lastet ned er tiden inne for å åpne Fiken. Første gang du regnskapsfører inntekt fra Konfidens er du nødt til å opprette en ny konto.

• I toppmenyen, trykk på Oversikt og deretter Kontoer

• Trykk på Opprett ny konto

• Fyll ut «Opprett ny konto»-skjemaet

• Navn: Kundefordringer fra Konfidens

• Kontonummer: Et hvilket som helst ledig 15XX-tall, for eksempel 1511

• Tilsvarer konto: 1580 Andre kortsiktige fordringer

• Trykk på Opprett ny konto

Hva er poenget med denne kontoen?

Kontoen vil bli brukt til å holde oversikt over utestående fordringer fra Konfidens. Fakturerte timer (fakturarapporten) vil øke beløpet på kontoen, mens betalte timer (oppgjørsrapporten) vil senke beløpet på kontoen. Om alle fakturaer er betalt vil kontoen gå i null.

Ved å ha en egen konto for Konfidens, blir det lettere å holde orden i sysakene.

Last opp rapportene

• I toppmenyen, trykk på Innboks

• Trykk på Last opp og finn frem til rapportene vi lastet ned tidligere

Bokfør rapportene

For hver av rapportene som ble lastet opp, gjør følgende:

• Fra innboksen, trykk på ▼-knappen til filen og deretter Ny fri postering

• Fyll ut «posteringer»-seksjonen

• Tekst: Sett til det du vil. For eksempel «Fakturarapport - Juni»

• Dato: Velg en dato, for eksempel datoen du lastet ned rapporten

• Posteringer:

• Ta en titt på rapportfilen og finn seksjonen som heter Bokføringsforslag. Bokføringsforslaget beskriver hva du skal fylle ut under konteringer​

• Fyll ut radene som spesifisert i bokføringsforslaget. Opprett nye rader etter behov ved å klikke på +-knappen.

• Obs! Rapporten bruker kontonummeret 1501, men du skal bruke kontonummeret du opprettet tidligere, sannsynligvis 1511 eller høyere.

• Trykk på Opprett fri postering

Eksempel på ferdig utfylt fakturarapport

Eksempel på ferdig utfylt oppgjørsrapport

Siste finish 💅

For å gjøre det enklere å holde oversikt over hvilke oppgjørsrapporter du allerede har regnskapsført, anbefaler vi å gjøre følgende:

• Tilbake i Konfidens, gå til RapporterOppgjør

• Huk av for rapportene du har regnskapsført

Gratulerer! Klinikkens Inntekter er nå regnskapsført! 🎉