Alle samlingerBetaling
Kom i gang med betaling – Del 2a: Verifisering for selskap
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen fortsetter der Del 1: Betalingsinformasjon slapp.

I forrige del la vi inn en rekke firmaopplysninger. Neste steg nå er verifisering, også kjent som «Know Your Customer (KYC)».

Verifisering går ut på å sjekke at folk er den de sier de er. Alle tilbydere av banktjenester er pålagt å gjennomføre slike verifiseringer. Formålet er å forebygge hvitvasking og annen økonomisk kriminalitet.

Kom i gang

Trykk på knappen Start verifisering. Det tar deg til følgende oversiktsside. Klikk på Virksomhetsopplysninger for å begynne å fylle ut skjemaet.

Virksomhetsopplysninger

Dette er opplysninger om klinikken din. så her blir det dessverre litt repetisjon fra tidligere.

• Selskapsform: Det klart vanligste valget er Privat selskap. Om klinikken er et vanlig aksjeselskap er det sannsynligvis dette er alternativet du skal velge.

• Kontoinnehaver: Er bankkontoen din private konto eller firmaets konto?

• Handelsnavn: Navnet du bruker på klinikken i dagligtale. Trenger ikke å samsvare med det som står i Brønnøysundregisteret.

• Org.nr: Om du er i tvil, sjekk Brønnøysundregisteret.

• MVA-nummer: Det samme som org.nr, men med bokstavene «MVA» på slutten.

• Eksempel: Hvis organisasjonsnummeret er 123456789 så vil MVA-nummeret være 123456789MVA.

• Søk etter adresse: Adressen der klinikken holder til.

• Annen adresse: Hvis klinikken holder til et annet sted enn det som står i Brønnøysundregisteret skal du svare «ja».

Trykk på Neste og deretter Send inn.

Beslutningstakere

Neste steg er å legge inn klinikkens beslutningstakere. Det finnes tre typer beslutningstakere: Eier, person med aksjemajoritet, og underskriver.

Eiere er alle som eier 25% eller mer av klinikken. Alle slike eiere må legges til. Folk med under 25% eierandeler regnes ikke som eiere i denne sammenheng.

Om klinikken ikke har noen med 25% eierskap, må du istedenfor oppgi alle personer med aksjemajoritet. Dette er personer som har fullmakt til å ta beslutninger på vegne av eierne. Et vanlig eksempel er daglig leder.

Underskriver er den som signerer kontrakter og annet for klinikken. Minst én person må være underskriver.

• For å starte, trykk på Legg til beslutningstaker

• Velg roller: Velg rollene som passer for vedkommende.

• Fyll inn navn, fødselsdato, bosted, osv. Resten av dette steget er ganske selvforklarende.

• Privatadresse: Dette dukker først opp etter du har trykket på «Neste»

• Når alle beslutningstakerne er lagt til, trykk på Lagre og gå til oversikt.

Detaljer om utbetaling

Dette steget handler om å oppgi bankkontoen som skal motta penger, samt bevise at man disponerer nevnt konto. Dette steget har også den tvilsomme æren av å være det klart mest forvirrende steget i hele prosessen! Årsaken er det svært misvisende feltet kontonummer.

Obs! Feltet «kontonummer» betyr ikke det man tror

I Norge består et kontonummer av 11 siffer fordelt på tre grupper. Et eksempel kan være 1111.22.33333. Sifferet kan videre brytes ned i en bankkode (1111), en kontorgruppe (22) og et kundenummer (33333).

Her kommer den forvirrende biten: Når dette skjemaet spør om kontonummer, skal du ikke oppgi alle 11 sifrene. Istedenfor skal du kun oppgi de syv siste sifrene (2233333). Forstå det, den som kan!

• Kontonummer: Oppgi kun de 7 siste sifrene av kontonummeret.

• Bankkode: Oppgi de 4 første sifrene av kontonummeret.

• Velg dokumenttype: Det enkleste for de folk flest er å hente ut en kontoutskrift fra bankkontoen. Sørg for å lese listen av krav dokumentet må oppfylle.

Signer serviceavtale

Snart i mål! Les gjennom vilkårene og scroll deretter ned til du ser følgende:

• Signatar: Velg en signatar fra nedtrekksmenyen

• Huk av for at du har lest og godtatt vilkårene

PCI DSS-spørreskjema

Dette skjemaet beskriver forpliktelser Konfidens har overfor vår leverandør av banktjenester. Selv om det er litt snodig, må dette skjemaet også signeres av deg. Scroll helt ned, legg inn Signatar og huk av boksen under.

Ferdig! 🎉

Strålende jobbet! Når du har fylt ut skjemaet kan du trygt lukke vinduet eller trykke på Tilbake til konfidens.no-knappen.

Det tar vanligvis 1-3 dager å gjennomføre verifiseringen. Du vil motta en e-post så snart prosessen er ferdig. Frem til da er det bare å smøre seg med tålmodighet.