Betaling
Kom i gang med betaling – Del 3: Konfigurering
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen forutsetter at du har fullført verifiseringen. Om du ikke har gjort det ennå, se Del 2a: Selskap eller Del 2b: Enkeltpersonforetak.

Med verifiseringen gjennonmført er det vanskeligste lagt bak oss. Herfra og ut er det bare nedoverbakker!

Et par dager verifiseringen bør du motta e-post som bekrefter at klinikken er verifisert og er klar til å ta i bruk betaling. Følg lenken i e-posten eller gå til Klinikk Betaling.

Betalingsprosess

Det første du må velge mellom er automatisk og manuell betalingsprosess. Forskjellen er hvor mye som skal skje automatisk.

Ved å velge Automatisk trenger du knapt å løfte en finger. Hver gang det opprettes en booking, vil også en faktura opprettes automatisk. Når tiden er inne vil Konfidens automatisk sende en betalingslenke til klienten på SMS og e-post. Alt dette skjer uten at behandleren trenger å gjøre noe som helst.

Manuell er egnet for de som ofte gjør unntak fra «standardprosedyren». Fakturaer opprettes som utkast, og behandler må manuelt starte utsending av betalingslenken. Dette gjør det lettere å endre pris eller endre tidspunktet betalingslenken sendes, men det betyr også mer manuelt arbeid for behandleren.

Vi anbefaler de fleste å velge automatisk. Det krevet minst arbeid, og som du vil se senere er det likevel mulig å gjøre unntak for å enkeltbookinger med spesielle behov.

Betalingsvarsler

Dette valget avgjør når klienten skal motta betalingslenken på SMS og e-post. De vanligste alternativene er Rett etter timen er booket og 15 minutter etter timen.

Manuelle innstillinger

Om du valgte manuell betalingsprosess, har du et par valg til.

Opprett fakturautkast automatisk

De fleste bør la dette valget forbli skrudd på. Ved å skru av «automatisk oppretting av utkast» vil timer markeres som «eksternt fakturert» for å indikere at fakturering er håndtert i et annet system.

Om du primært fakturerer klienter via et annet system og kun unntaksvis bruker Konfidens til betaling, kan det gi mening å skru av automatisk oppretting av utkast.

Forhåndsvalgt alternativ betalingsmetode

Dette valget har ganske lite å si, men kan spare deg for et klikk en gang i blant. Alt det gjør er å velge hvilket betalingsmiddel som er forhåndsvalgt når man åpner «Manuell betaling».

Fullfør konfigureringen

Trykk på Aktiver for å begynne å bruke Konfidens til betaling. Eksisterende bookinger vil ikke bli påvirket, men fremover vil alle bookinger.

Guiden fortsetter i Del 4: Din første betaling